NedSecure lanceert www.appliance.nl

  • Bron (c) 2002, VirusAlert

Organisaties kunnen voortaan een volledig overzicht van security appliances en bijbehorende documentatie op één plaats vinden.

NedSecure Consulting lanceert haar nieuwe website www.appliance.nl. Op deze site is een uniek overzicht te vinden van alle kwaliteits appliances op het gebied van informatiebeveiliging, met bijbehorende documentatie en links naar relevante websites.

De hoofddoelstelling van deze website is de promotie van het gebruik van security appliances in Nederland. Dit wordt gedaan door een helder overzicht te bieden van het huidige aanbod per discipline terwijl organisaties per branch worden geholpen bij het snel en effectief vinden van het merk en model dat het beste bij hen past.
NedSecure Consulting wil hiemee de grote voordelen die security appliances te bieden hebben op deskundige wijze doorgeven aan de markt.

NedSecure Consulting definieert een security appliance als:

‘Een combinatie van hardware, software en netwerktechnologie, met als primaire doel het bieden van beveiligingsfuncties tegen minimale
kosten en beheerlasten.’

De behoefte aan technologie die eindelijk eens lagere eisen stelt aan de beschikbare middelen en expertise van de beheerorganisatie is groot en wordt met security appliances voor een belangrijk deel ingevuld. Bovendien zijn security appliances vaak in verschillende capaciteiten te verkrijgen en daardoor gemakkelijker in te zetten in bijvoorbeeld regiokantoren van verschillende omvang.

Omdat appliances ontwikkeld zijn om hun functie(s) optimaal te faciliteren, zijn ze vaak kleiner en sneller dan general-purpose systemen. Op deze manier beperken ze de hoeveelheid hard- en software tot een absoluut minimum, waardoor er minder fout kan en zal gaan.
Een groot voordeel van security appliances is natuurlijk ook de prijsstelling waardoor zij binnen het bereik komen van de kleinere onderneming.