Nep-viruswaarschuwing JDBGMGR.exe nog steeds erg actueel.

  • Bron (c) 2002, VirusAlert

Het nep-viruswaarschuwingsmailtje over het bestand JDBGMGR.EXE is nog steeds erg actief.
Blijkbaar voelen vele mensen zich genoodzaakt om het bericht door te sturen naar hun volledige adressenboek om zodoende een ieder te waarschuwen tegen dit “virus”.

De hoax-schrijver heeft dan ook wel zijn best gedaan, immers dit bestand wordt voorzien van een icoontje van een teddybeer. Dit lijkt voor ontwetenden natuurlijk een “verdacht” bestand. De meeste normale windows-bestanden zijn niet voorzien van dergelijke “grappige” icoontjes en het is dan ook slim van de hoax-schrijver om juist dit bestand te gebruiken.

Hoe dan ook: Het bericht is pertinent onjuist. Het bestand is een normaal Windows-bestand en heeft als functie het toegankelijk
maken van Java-applets. Vertrouw het bericht dus niet! Stuur het zeker niet door en verwijder het uit uw mailbox.

Dergelijke hoax-berichten komen overigens vaker voor. Op dit moment is ook het hoax bericht “a virtual card ..” redelijk actief.
Meer informatie over deze hoax kunt u hier nalezen..

In grote lijnen kunt u een hoax-bericht altijd herkennen aan een zin als “stuur dit bericht aan zoveel mogelijk mensen door..”.
Hiermee wordt namelijk het beoogde effect bereikt, het overbelasten van mailservers!

Komt u een bericht tegen dat wellicht een hoax zou kunnen zijn? Kijk dan op op deze pagina van VirusAlert.nl Mocht het bericht in dit overzicht voorkomen dan weet u dus dat het om een nep-waarschuwing gaat!

De tekst van het “beertje” hoax-bericht kunt u hier nalezen.