Netwerktechnologie in Vista onveilig

  • Bron (c) 2006, VirusAlert

De nieuwe netwerktechnologie in Windows Vista is minder stabiel en veilig dan die in Windows XP. Dat zeggen onderzoekers van anti-virusleverancier Symantec. Zij hebben de nieuwste testversies van Vista onder de loep genomen en vonden daarin verschillende bugs. Hun conclusie: de nieuwe netwerktechnogie Vista is minder stabiel dan die van Windows XP. Althans voor de korte termijn, aldus het onderzoeksrapport.

Vista krijgt meer netwerkmogelijkheden dan eerdere versie. Het besturingssysteem zal onder andere het nieuwe internetproctocol IPv6 ondersteunen. Microsoft verklaart in een reactie op News.com dat er tijdens de ontwikkeling van Vista veel aandacht wordt gegeven aan beveiliging. Problemen die gevonden worden in de eerste versies van Windows Vista zeggen weinig over de kwaliteit van de netwerkfunctionaliteit, aldus de softwaregigant.

“Microsoft heeft een groot deel van code, die al in de praktijk gebruikt en getest is, vervangen door nieuw geschreven code, compleet met nieuwe problemen en fouten. Dit zal op de lange termijn misschien wel zorgen voor een stabieler systeem, maar op de korte termijn gaat dit ten koste van de stabiliteit”, schrijven de onderzoekers.