Nieuwe kwetsbaarheden in de Mozilla Firefox Browser

  • Bron (c) 2010, VirusAlert

Norman’s onderzoekers hebben nieuwe Trojan malware ontdekt die de Nobel Prijs website geïnfecteerd heeft afgelopen dinsdagochtend. De Trojan heeft zijn weg gevonden via een kwetsbaarheid in Firefox versie 3.5 en 3.6.

Het Norman Malware detectie team in Oslo ontdekte dat de aanval werd ingeschakeld door een zero-day kwetsbaarheid in de populaire Firefox webbrowser. Norman waarschuwt alle internetgebruikers om voorzichtig te zijn bij het surfen op internet. Als een Firefox 3.5 of 3.6 gebruiker de website van bijvoorbeeld de Nobel Prijs bezocht gedurende de aanval van afgelopen dinsdag dan zou er, zonder waarschuwing, malware geïnstalleerd kunnen worden op de gebruikers zijn/haar computer.

De malware zou dan proberen verbinding te maken met twee internetadressen, beide lijken afkomstig te zijn van servers uit Taiwan. Zodra de verbinding tot stand is gebracht zou de aanvaller toegang hebben tot de geïnfecteerde computer(s). Deze Trojan zou ook actief kunnen zijn op andere websites.

Alle Norman antimalware oplossingen voor consumenten, gebruikers binnen organisaties en gebruikers binnen overheden kunnen deze Trojan detecteren en zullen elke poging tot infectie blokkeren.