Nieuwe .Net-worm vertraagd door examen

  • Bron (c) 2002, VirusAlert

Plannen om een worm voor het .Net-platform te schrijven had virusschrijfster Gigabyte al langer. Maar tijdgebrek gooide roet in het eten.

Dat zegt Gigabyte, de Belgische auteur van de Sharpei-worm, in een gesprek met WebWereld. De worm kreeg het afgelopen weekend veel aandacht. Sharpei is één van de eerste, zo niet dé eerste worm voor het .Net-platform van Microsoft.

Het .Net-platform is het nieuwe paradepaardje van Microsoft. Het softwarebedrijf hoopt via .Net niet alleen zijn Office-programma’s aan de man te brengen, maar wil met de nieuwe dienst ook allerlei transacties afhandelen en privacygevoelige informatie opslaan. Berichten dat .Net onveilig is, kan Microsoft dus niet goed gebruiken.

De 17-jarige Gigabyte laat zich daardoor niet weerhouden. Integendeel. Het is dat ze het zo druk heeft, anders was ze veel eerder met haar virus gekomen. “Het leek me wel leuk om een virus voor Visual Studio .Net te schrijven, voordat de publieke versie uitkwam. Maar omdat ik het zo vreselijk druk heb – ik zit in het laatste jaar van de middelbare school en ben pas begonnen met kickboxen – is dat dus niet gelukt.”

Benny
De Tsjechische virusschrijver Benny was haar voor….