Nieuwe variant van Bagle breekt uit in Verenigd Koninkrijk en de Benelux

  • Bron (c) 2005, VirusAlert

Doetinchem, 12 september 2005. CleanPort Managed E-mail Security signaleert een sterke toename van een nieuwe variant uit de Bagle-reeks. Deze nieuwe variant verspreidt zich via e-mail en wordt geactiveerd door het bijlagebestand handmatig te openen.

Na infectie installeert het op het getroffen systeem een trojan, deze trojan zorgt ervoor dat de aanvaller het systeem kan misbruiken.
CleanPort blokkeerde deze nieuwe variant van Bagle preventief met de in eigen huis ontwikkelde ProTAG engine. Klanten van CleanPort hebben de worm NIET ontvangen.

CleanPort scant e-mail van haar klanten met een multi-engine configuratie buiten het netwerk van de klant. Doordat CleanPort realtime mailstromen controleert en bewaakt geeft het beeld een representatieve weergave van de mailstromen in de landen waar CleanPort actief is.

De relatieve aanwezigheid van het virus, sinds 00.00 – 12 sept 2005
Engeland – binnen 24 uur opgeklommen tot meest gedetecteerde virus
Nederland – binnen 24 uur opgeklommen tot meest gedetecteerde virus
Belgie – binnen 24 uur opgeklommen tot meest gedetecteerde virus

Over CleanPort
CleanPort Managed E-mail Security verzorgt de beveiliging van het e-mailverkeer voor ruim 92.000 domeinen in de gezondheidszorg, de financiële en zakelijke dienstverlening en xSP’s. CleanPort levert op internetniveau, dus buiten het bedrijfsnetwerk, beveiliging tegen virussen en spam. Het systeem wordt 24/7 centraal beheerd en voortdurend bijgewerkt en geoptimaliseerd. CleanPort completeert verschillende commerciële beveiligingsproducten met de in eigen beheer ontwikkelde
ProTAG-scanner. Deze geavanceerde oplossing herkent en isoleert verdachte mail. CleanPort levert klanten op regelmatige basis gedetailleerde rapportages over onderschepte virussen en andere relevante gegevens. Het hoofdkantoor van CleanPort is gevestigd in Doetinchem, met vestigingen in Engeland, Duitsland, Rusland en Israël. Voor meer informatie: www.cleanport.com