NOXS en Symantec kondigen Europese samenwerking aan

  • Bron (c) 2005, VirusAlert

NOXS en Symantec kondigen Europese samenwerking aan

Europees marktleider op het gebied van IT-beveiligingsoplossingen tekent overeenkomst met grootste netwerkbeveiliger ter wereld over distributie

Sliedrecht, 8 augustus 2005 – NOXS Europe B.V., marktleider op het gebied van pan-Europese Value Added Distribution inzake IT-beveiliging, maakte vandaag bekend een value-added distributieovereenkomst te hebben gesloten met Symantec Corp. (NASDAQ: SYMC).

NOXS gaat de Symantec-oplossingen voor gegevensbeveiliging en beschikbaarheid op de markt brengen in België, Frankrijk en Nederland. Met deze oplossingen kunnen bedrijven een veerkrachtigere IT-infrastructuur ontwikkelen en onderhouden, en daarmee gegevensintegriteit binnen hun organisaties waarborgen.

NOXS deelt de onlangs door bedrijfstakanalisten verwoorde visie dat “Information Integrity” van Symantec, een grote stap voorwaarts is om informatiebeveiliging en systeembeheer te koppelen. Het maakt een einde aan de problemen die IT-klanten nu nog ondervinden met patch management, naleving van wet- en regelgeving en continuïteit van de bedrijfsvoering.”

Symantec en NOXS hebben ingezien dat steeds meer grote bedrijven een overkoepelend beveiliging- en beschikbaarheidsbeleid implementeren. Dit met het oog op wettelijke voorschriften betreffende gegevensbeveiliging en –bescherming en om de privacy en duurzaamheid van hun processen te garanderen. Om succesvol te zijn moeten organisaties de zwakke plekken en mogelijkheden van hun informatienetwerken in kaart brengen. Daarnaast moeten ze toezicht uitoefenen op hun automatiseringssystemen om risico´s vroegtijdig op te sporen en stilstandtijden tot een minimum te beperken.

NOXS ontwikkelt diensten met toegevoegde waarde waarmee resellers zelf snel de afzetmogelijkheden kunnen benutten die dit sterk in opkomst zijnde marktsegment biedt.

Jason Ellis, hoofd EMEA Channel Sales binnen Symantec: “Symantec ziet NOXS als pionier in het Europese segment voor Value Added Distribution, die een buitengewoon breed pakket diensten kan toevoegen aan ons portfolio voor gegevensbeveiliging en –beschikbaarheid. We beschouwen het als een voorrecht te mogen samenwerken met een uiterst professionele organisatie als NOXS en verheugen ons op een zeer succesvolle partnership.”

Harry de Smedt, CEO NOXS, liet weten: “Binnen NOXS zijn we bijzonder verheugd met onze samenwerking met Symantec. NOXS ziet de nieuwe relatie niet als een methode om anti-virus en gangbare beveiligingsproducten aan de man te brengen, maar als een partnership waarmee NOXS een nieuw strategisch segment aanboort, gebruikmakend van Symantecs innovatieve oplossingen voor beveiligingsbeheer, patching en data monitoring. Symantecs strategie en koers zijn gewoon veelbelovend voor onze partners en voor ons.”