Office 2003 veiliger met aankomend Service Pack 3

  • Bron (c) 2007, VirusAlert

Met het aankomende Service Pack 3 voor Office 2003 staat voor Microsoft de veiligheid centraal. Het Service Pack 3 zal de verouderde versie enige mogelijkheden van Office 2007 bieden. Joshua Edwards, Technical Product Manager voor Office, heeft eind april bekend gemaakt dat talrijke beveiligingsopties uit Office 2007 met het volgende Servicepack ook in Office 2003 te vinden zullen zijn.

Wanneer het Service Pack verschijnt, is nog niet bekend gemaakt. “Wij willen wat we tijdens de ontwikkeling van Office 2007 hebben geleerd, ook in Office 2003 toepassen”, aldus Edwards. “Wij zullen natuurlijk niet alle functies van ons nieuwe Office-Suite overnemen, maar proberen wel zoveel mogelijk in het Service Pack 3 te integreren.” Veel van deze veranderingen zijn voor de gebruiker niet zichtbaar.

Microsoft zal het programma hoofdzakelijk beter beschermen tegen aanvallen via het Internet. Verder zal het met het Service Pack 3 ook mogelijk zijn, om net zoals in Office 2007 een versleutelingmethode naar keuze voor documenten te kiezen