Office update brengt bescherming tegen phishing

  • Bron (c) 2005, VirusAlert

Sinds kort is bij Microsoft een tweede service pack voor Office 2003 beschikbaar. De grote download bevat alle voorgaande updates en enkele nieuwigheden, zoals een anti-phishingmaatregel voor Outlook. Voorlopig is de service pack echter niet beschikbaar voor gebruikers van Office met een Nederlandstalige interface.

Het is de tweede keer dat Microsoft een service pack uitbrengt voor Office 2003. Wie de eerste niet installeerde, kan met de nieuwe update zijn achterstand meteen goedmaken, want SP2 voor Office 2003 bevat indien nodig ook de eerste service pack. Hierdoor kan de grootte van de download variëren van 50 tot 104 MB.

Naast de rits veiligheidsupdates en bugfixes die eerder al apart zijn uitgebracht, zit er in Service Pack 2 voor Office 2003 maar weinig nieuws. Het interessantste is de Phishing Protection die in combinatie met het spamfilter van Outlook werkt. Om dit nieuwe onderdeel te laten werken, moet naast Service Pack 2 ook de meest recente update voor de Junk Filter van Outlook 2003 aanwezig zijn.