Phishers blijven Duitse Postbank imiteren

  • Bron (c) 2005, VirusAlert

Klanten van de Duitse Postbank blijven het doelwit van ‘phishers’. Afgelopen weekend stuurden oplichters grootschalig geïmiteerde mail rond waarbij Postbankklanten van online bankieren gevraagd werd hun vertrouwelijke gegevens op de namaaksite in te vullen.

De website ziet er zeer overtuigend uit, behalve dat er om de PIN en TAN codes gevraagd wordt. De oplichters waarschuwen bezoekers tevens dat ze gegeven TAN codes niet in de toekomst moeten gebruiken, aangezien dit tot blokkering van het account kan leiden. Op de echte website van de Duitse Postbank wordt er via een speciale pagina voor phishing scams gewaarschuwd. In Nederland is het op een aantal phishing scams na twee pogingen in juni en juli dit jaar vrij rustig.

Eugene Kaspersky

Dat Nederland relatief weinig Phishing aanvallen kent heeft volgens Eugen Karpersky, een van de beste virusexperts wereldwijd, te maken met de Nederlandse taal. “Niet alleen is die te moeilijk voor oplichters, het taalgebied heeft zo weinig reikwijdte dat het niet echt winstgevend is voor oplichters om daar veel geld mee binnen te halen. Bovendien zijn Nederlanders goed voorgelicht op dit gebied.”