Pro-Irak virusschrijver dreigt met virus

  • Bron (c) 2002, PCWorld

Een Maleisische virusschrijver die sympathiseert met Al Qaeda en Irak dreigt met een virus als de Verenigde Staten een aanval tegen Irak uitvoeren, zo meldt PcWorld. De virusschrijver, bekend als Melhacker en Kamil, wordt ervan verdacht de VBS.OsamaLaden@mm, Melhack, Kamil, BleBla.J en Nedal virussen te hebben ontwikkeld.

In een interview met Computerworld geeft de virusschrijver toe dat hij een megaworm heeft ontwikkeld die eigenschappen heeft van drie gevreesde virussen: SirCam, Klez en Nimda.Hoe gevaarlijk zijn worm is, is moeilijk te zeggen. Zijn eerder geschreven virussen staan niet erg hoog op de VirusAlert schaal, ze worden meestal omschreven als ‘lastig’.

Melhacker heeft zichzelf een lid van Al Qaeda genoemd en uit zijn eerdere virussen blijkt wel dat hij sympathie heeft voor Osama Bin Laden. Zijn Nedal Worm (Laden achterstevoren gespeld) bevatte een gecodeerde boodschap met daarin verwijzingen naar Al Qaeda en enkele namen van leden van de terroristische organisatie.

IDefense, een Amerikaans bedrijf dat zich verdiept in de veiligheid van het internet, heeft vorige week in een bericht gewaarschuwd voor pro-Al Qaeda hackers en virusschrijvers vooral in Maleisie. Brian Kelly, directeur van IDefense, zegt dat we niet echt bang hoeven te zijn voor electronische aanvallen van Al Qaeda, maar wel van hackers en virusschrijvers die Al Qaeda steunen.