Security Essentials populairste virusscanner

  • Bron (c) 2011, security.nl

De anti-virussoftware van Avast en AVG wordt het meest gebruikt, maar Microsoft Security Essentials is de populairste virusscanner, zo beweert onderzoeksbureau OPSWAT. Aan de hand van de gratis tools ‘AppRemover’ en ‘Am I OESIS OK?’ bracht de marktvorser het aandeel van de verschillende leveranciers in kaart. De top vier van grootste leveranciers wordt gedomineerd door gratis aanbieders.

Wereldwijd gezien hebben Avast en AVG elk 12,37% van de markt in handen. Avira (12,29%) en Microsoft (11,24%) zijn respectievelijk derde en vierde. Op de vijfde plek verschijnt ESET, dat op 9,98% van de 43.000 onderzochte systemen werd aangetroffen.

Security Essentials
Met name Microsoft kende sinds maart een explosieve groei en zag het aandeel bijna verdubbelen. Een mogelijke reden hiervoor is dat de virusscanner nu ook via Windows Update wordt aangeboden. Ook AVG en Avira zagen een lichte groei. Symantec en Avast moesten volgens OPSWAT het meeste inleveren.

Wordt er per product gekeken, dan is Security Essentials het populairst (10,66%), gevolgd door Avira AntiVir Personal (10,18%) en Avast! Free (8,66%). Het volledige rapport is via deze pagina te downloaden.