Seminar Cybercrime & Phishing

  • Bron (c) 2007, VirusAlert

Vanwege het feit dat cybercrime activiteiten een steeds grotere bedreiging vormen voor de BV Nederland organiseert Media Plaza het seminar Cybercrime & Phishing. Onder leiding van dagvoorzitter Drs. Marco Plas, Principal Security Consultant van Capgemini Nederland, wordt de bezoeker inzicht geboden in de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van digitale criminaliteit.

Presentaties en workshops
In het plenaire deel van het seminar komt een aantal partijen aan het woord die cybercrime en phishing vanuit diverse oogpunten belichten.
• Deloitte, Mark Koek – manager, geeft een keynote over trends en ontwikkelingen naar aanleiding van de 2006 Global Security Survey.
• Rabobank, Paul Samwel – manager Informatie Risico Management, geeft een keynote over hoe kijken Nederlandse banken aan tegen het fenomeen cybercrime & phishing. Wat doen banken om hun dienstverlening minder gevoelig te maken tegen phishing?
• eJure, Sergej Katus – directeur, geeft een presentatie over de juridische aspecten van internetfraude.

‘s Middags staat het seminar in het teken van denken en doen. Bezoekers kunnen deelnemen aan twee workshops. Centraal thema van de workshops is het praktisch omgaan met de diverse vormen van cybercrime.
• Fox-IT, Roland Vergeer – manager Forensics, Audit & Training, geeft een presentatie over Social engineering: van de la Fontaine tot aan Kevin Mitnick.
• Cybertrust, Ralph Moonen geeft een presentatie over beveiliging mobile en wireless.
• Kaspersky Lab, Roel Schouwenberg, senior anti-virus reseacher, geeft een presentatie over continuerende professionalisering van e-crime.
• CSF, Rob Kloots – directeur/ eigenaar geeft een presentatie over cybercrime survivalkit.

Doelgroep
Het Cybercrime & Phishing seminar is gericht op IT en Security professionals die onder andere werkzaam zijn in de financiële dienstverlening en overheid.

Cybercrime & Phishing seminar, 18 april 2007 te Media Plaza, Jaarbeurs Utrecht. Inschrijven via www.mediaplaza.nl/seminar/cybercrime2007. De deelnamekosten voor dit seminar bedraagt € 499,- excl. BTW.