Spelprogramma Second Life valt ten prooi aan worm

  • Bron (c) 2006, VirusAlert

Een worm heeft huisgehouden in de virtuele wereld van Second Life. De uitbraak leidde tot een zware belasting van de servers en uiteindelijk moest het spel tijdelijk stilgelegd worden. Ook zorgde het incident voor grote onrust onder de spelers.

De worm toonde op verschillende plaatsen in het spel gouden ringen, gebruikers die de ringen probeerden te pakken zorgden er ongewild voor dat de worm gerepliceerd werd. De snelheid waarmee de malware zich verspreidde zorgde voor een grote belasting op de dataservers waardoor spelmaker Linden Lab gedwongen werd mensen tijdelijk niet in te laten loggen. De maatregelen werden na 25 minuten weer opgeheven maar zorgden voor grote onrust onder de spelers. Het is namelijk niet de eerste keer dat een fout in het spel aan het licht kwam. Kortgeleden zorgde een programma dat virtuele goederen kon kopiëren ervoor dat veel spelers het spel de rug toekeerden.

Ongeveer 1,5 miljoen mensen hebben zich geregistreerd bij Second life, en volgens de makers stijgt de populatie met 38 procent per maand. Dagelijks geven de spelers zo’n 350.000 ‘Linden-dollars’ uit. Steeds meer bedrijven uit de echte wereld onderzoeken de mogelijkheid om commerciële activiteiten te ontplooien in Second Life. Zo hebben Reuters en Adidas al plannen om hun goederen en diensten aan de virtuele man of vrouw te brengen