SpicyLemon: ESET Mobile Security nu ook voor Android-tablets

  • Bron (c) 2012, VirusAlert

Vanaf vandaag kan ESET Mobile Security ook voor Android-tablets worden gebruikt, zo laat SpicyLemon weten. De nieuwe beveiligingsoplossing voor Android-tablets biedt de meest effectieve bescherming tegen toenemende kwaadaardige software. ESET Mobile Security beschikt over GPS Localization en de mogelijkheid van een security audit voor een snelle check op alle vitale functies. Een goede beveiliging is noodzakelijk; Android-tablets zijn populair en daarom steeds vaker het doelwit van cybercriminelen.

Het marktaandeel van Android-tablets kruipt dichter naar dat van de iPad. In het vierde kwartaal had Android 39 procent van de markt in handen tegen minder dan 60 procent voor de iPad. Deze populariteit kent ook een keerzijde.

Interessant voor cybercriminelen
Nienke Ryan, product en strategie manager SpicyLemon: “Naarmate het marktaandeel van Android-tablets groeit, wordt het besturingssysteem steeds interessanter voor cybercriminelen. In de Android Market wordt veel malware aangetroffen. In eerste instantie lijkt het om legale apps te gaan, dus de malware boekt snel successen. Een goed voorbeeld hiervan is de malware DroidDream. Deze is ruim 250.000 gedownload in Android Market en wordt beschouwd als de eerste kwaadaardige code voor mobiele apparaten met zo’n enorme impact.”

Alleen antivirus niet voldoende
“Omdat we steeds meer persoonlijke informatie op een tablet zetten, is juiste bescherming echt van belang. Het gebruik van alleen antivirus is vaak niet voldoende. Met ESET Mobile Security kun je op afstand je tablet terugvinden, locken en zelfs alle gegevens verwijderen. Zo voorkom je dat cybercriminelen ervandoor gaan met jouw persoonlijke en gevoelige informatie.“

Bewuste keuzes
Naast het installeren van goede beveiligingssoftware, is het ook van belang om zelf alert te zijn. Nienke Ryan: “Maak bewuste keuzes; zijn de gevraagde gegevens wel noodzakelijk voor het downloaden van een app? Wil je de app echt toegang geven tot je GPS-data? Maar, lees ook de ervaringen van anderen op internet en zorg voor veilige wachtwoorden op je tablet en eventueel je sim-kaart. Laat je tablet op de meest recente versie van het besturingssysteem draaien en installeer zo snel mogelijk updates van je apps.”

Belangrijke kenmerken ESET Mobile Security voor smartphones en tablets* (Android, Windows Mobile, Symbian)

– Remote Wipe. Verwijdert alle data (contacten, berichten en zelfs verwisselbare memory cards) met een sms-commando.

– GPS Localization. Lokaliseert gestolen of verloren telefoons en tablets door commando op afstand.

– Call Blocking. Blokkeert ongewenste in- en uitgaande telefoontjes. Met name voor ouders een krachtig hulpmiddel om controle te houden op het belgedrag van kinderen.

– Uninstall Protection. Alleen geautoriseerde personen kunnen ESET Mobile Security deïnstalleren.

– SMS/MMS Antispam. Definieer vertrouwde contacten met een aanpasbare zwarte/witte lijst of blokkeer simpelweg onbekende nummers.

– Security Audit. Geeft informatie over alle vitale functies zoals batterijstatus, vrije schijfruimte, draaiende processen, Bluetooth en apparaat zichtbaarheid.

* Voor tablets die bellen en messaging niet ondersteunen zijn bepaalde functies niet beschikbaar.

Over SpicyLemon
SpicyLemon is beveiligingsspecialist van onder andere een nieuwe generatie computerbeveiliging van ESET NOD32, Acronis en Puresight Parental suite. Een nieuwe generatie, omdat de producten sneller en betrouwbaarder werken dan concurrerende producten en net even anders dan anders functioneren. Bovendien gebruiken de producten hiervoor een minimum aan systeemresources.


website SpicyLemon