SpicyLemon introduceert IT- en beveiligingsdiensten op afstand voor mkb

  • Bron (c) 2010, VirusAlert

SpicyLemon, leverancier van onder andere ESET NOD32 beveiligingsproducten, breidt het assortiment uit met de complete beveiligingsoplossing van Atera Networks. Dit totaalpakket bestaat uit de SaaS-oplossing MailShield voor e-mailbeveiliging en DataShield als centraal beheerde en cloud-gebaseerde backup en recovery-software. Daarnaast is Citadel een hardwarematige beveiligingsoplossing die onder andere voorziet in een firewall en veilige VPN-verbindingen.

Bovendien ontwikkelt Atera Networks het gratis beschikbare AlphaControl, waarmee IT-beheerders eenvoudig, uitgebreide IT- en beveiligingsdiensten op afstand kunnen leveren. Doordat het serviceniveau hoog blijft en de operationele kosten dalen, is de oplossing met name geschikt voor het mkb.

De producten van Atera Networks, en AlphaControl in het bijzonder, zijn erop gericht het werk van de beheerder zo efficiënt en eenvoudig mogelijk te maken. Hierdoor wordt tijd en geld bespaard en profiteren de eindgebruikers van een effectieve en efficiënte dienstverlening. Een sterke eigenschap van AlphaControl is verder de goede integratie met de andere producten. De combinatie van de software, geleverd als dienst, en hardware zorgt voor een allesomvattende beveiligingsoplossing die eenvoudig op afstand is te beheren.

Nienke Ryan, product- en strategiemanager bij SpicyLemon: “De producten van Atera Networks zijn een mooie aanvulling op ons portfolio en passen prima in het assortiment. Ook dit zijn weer producten die qua functionaliteit en eigenschappen zich gemakkelijk onderscheiden van het overige aanbod. Het zijn oplossingen die op een efficiënte manier werken en veel mogelijkheden bieden tegen een aantrekkelijke prijs.”

Specificaties
DataShield biedt beheerders de mogelijkheid een veilige, eenvoudige en uitgebreide backup-oplossing te bieden. Klanten kunnen rapportages op maat ontvangen over de status van het backup-proces. Dankzij het SaaS-karakter van de toepassing zijn tapes en lastige processen overbodig. Daarnaast kan het hanteren van SaaS-abonnementen in plaats van licenties voor zowel externe beheerders als klant aantrekkelijker zijn. MailShield is een volledig geïntegreerde e-mailbeveiligingsoplossing, die eveneens als service wordt aangeboden. Het beschermt de eindgebruiker tegen zowel spam als virussen.

Citadel biedt uiteenlopende beveiligde en beveiligingstoepassingen zoals firewall, VPN-verbindingen, bescherming van draadloze netwerken en load balancing voor het optimaliseren van de internetverbinding. Door de aanwezigheid van web-, mail-, FTP- en print-servers kan de gebruikers besparen op overige hardware.

Dankzij AlphaControl kunnen IT-beheerders 24/7 firewalls, servers en services van hun klanten online monitoren. Via verschillende alerts is downtime te minimaliseren. Het remote beheer is eenvoudig te starten met een enkele muisklik, waardoor de handelingen voor de beheerder tot het minimum zijn beperkt. Het is ook niet nodig om inkomende poorten te openen. IPSec tunnels en VPN-verbindingen zijn, via Citadel, eveneens met een muisklik te realiseren. Toegang tot LAN-stations vindt plaats door RDP/VNC. De intuïtieve software bespaart tijd en inspanning. Het is zelfs mogelijk om op afstand een diepgaande analyse van een netwerk te maken, om toekomstige problemen te voorkomen.

website SpicyLemon