Succesvol (ICT) netwerken in Utrecht.

  • Bron via Nieuwsbank

ICT-ondernemers hebben veel behoefte aan onderlinge informatie-uitwisseling op een informele en leerzame manier. De Digikring Utrecht komt tegemoet aan deze wens door het organiseren van informatieve bijeenkomsten met voldoende ruimte om te netwerken. “Ik wilde graag collega ICT-ondernemers leren kennen en dat is zeker gelukt!”, aldus een deelnemer aan de eerste bijeenkomst van de Digikring Utrecht. “Leerzaam, gezellig én heel zinvol. Ik ben er de volgende keer zeker weer bij!”.

Ook Digikring projectleider Hubert Schuit van Syntens Utrecht is tevreden. “De eerste Utrechtse DigiKring bijeenkomst verliep uitstekend. De ruim 30 regionale ICT ondernemers hebben elkaar op informele wijze goed leren kennen, mede door de gezamenlijk uit te voeren opdrachten. Er ontstonden al snel nieuwe samenwerkingsmogelijkheden en innovatieve ideeën om het marktpotentieel te vergroten. En naast het zo belangrijke netwerken, is dat de voornaamste insteek van de Digikring bijeenkomsten. Uit de reacties van de aanwezigen blijkt dat er bij ICT-ondernemers veel behoefte is aan onderlinge informatie-uitwisseling op deze informele en leerzame manier.”

Klanten werven
De deelnemers maakten tijdens deze bijeenkomst niet alleen kennis met de DigiKring collega’s, maar ook met een aantal praktische marketing tips en trucs. Groepsgewijs werd een marketingstrategie voor een fictief bedrijf uitgewerkt. De creativiteit was hoog en er werden veel nieuwe ideeën opgedaan. Tot besluit ontwierpen de groepjes een reclamefilmpje voor het fictieve bedrijf. Daarin werd kort, krachtig en zeer origineel de reclameboodschap neergezet. “Door actief samen ergens aan te werken, doe je enorm veel ideeën op. Ook de ‘Elevatorpitch’ waarin je leert hoe je potentiële klanten in een paar seconden kunt overtuigen, vond ik leerzaam.”

Opvallend was dat de belangstellenden uit zeer verschillende hoeken kwamen (van softwareontwikkeling, micro-elektronica en internetdiensten tot productieautomatisering, telematica en multimedia). De deelnemers vonden het erg interessant om collega’s uit de andere ICT-takken te ontmoeten.

Dienstverlening aan MKB
Een tweede bijeenkomst vindt plaats op 31 oktober 2002. Hierin staat het verbeteren van de dienstverlening van kleine ICT bedrijven aan het MKB centraal. Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich voor deze bijeenkomst inschrijven bij Syntens Utrecht. Voor een besloten groep ondernemers organiseert Syntens een Masterclass, waarin deelnemers verder ingaan op Strategie, Marketing, Samenwerken en Mens & Organisatie.

De Digikring Utrecht is een initiatief van Syntens, Innovatienetwerk voor ondernemers. Syntens wil hiermee samenwerkingsverbanden tussen ICT-aanbieders in de regio Utrecht stimuleren.