Symantec biedt security awareness opleiding voor werknemers.

  • Bron (c) 2003, VirusAlert

Symantec Corp. (businesspartner van VirusAlert), wereldwijd marktleider in internetbeveiliging, introduceert het Corporate Security
Awareness programma voor bedrijven. Het betreft een allesomvattend
opleidingsprogramma van één jaar waarmee het beveiligingsbewustzijn van
werknemers aanzienlijk wordt verbeterd.

Het programma is ontwikkeld door Symantec Education Services die zijn grondige kennis en expertise gebruikt voor dit leerprogramma rondom internetbeveiliging. Het programma helpt organisaties de beveiligingssituatie te verbeteren door effectiever met werknemers te communiceren over beveiliging en daarmee het veiligheidsbewustzijn te bevorderen en interne beveiligingsrisico’s te reduceren.

Werknemers zijn zich er vaak niet van bewust dat zij een belangrijke rol
spelen bij de veiligheid van hun bedrijf. Ze downloaden programma’s van
internet, openen onbekende e-mailbijlagen, wisselen bestanden uit,
gebruiken Instant Messaging, en werken wachtwoorden en antivirusbescherming niet altijd tijdig bij. Dergelijke activiteiten kunnen het bedrijfsnetwerk in gevaar brengen.

Het Corporate Security Awareness programma van Symantec draagt bij aan het beschermen van bedrijfskritische informatie doordat het werknemers bewust maakt van de mogelijke risico’s van hun handelingen. Symantec Education Services levert al het opleidingsmateriaal op cd-rom. Het bevat aanbevelingen met betrekking tot een campagne voor het beveiligingsbewustzijn, een trainingsprogramma voor op de computer, en materiaal dat gedrukt kan worden om het initiatief te ondersteunen. Het programma biedt ook instrumenten waarmee de deelname en vooruitgang van werknemers gevolgd en gemeten kan worden. Het programma streeft ernaar alle werknemers in staat te stellen een actieve rol te spelen bij de bescherming van de bedrijfsmiddelen.

Over Symantec Education Services
Symantec Education Services is onderdeel van Symantec Enterprise Security Services en biedt naast technische producttrainingen ook opleidingsprogramma’s voor het beveiligingsbewustzijn van werknemers. Deze programma’s stellen bedrijven in staat de werking en het beheer van beveiligingssystemen te optimaliseren, bedrijfsrisico’s effectief aan te pakken en beveiligingsproblemen te verminderen.