Symantec boekt goed resultaat en pleegt overnames.

  • Bron (c) 2002, Automatiseringsgids

Symantec heeft in het eerste kwartaal van zijn boekjaar de rode cijfers van zich afgeschud. De Amerikaanse maker van beveiligingssoftware behaalde een nettowinst van 56,6 miljoen dollar. Tegelijk klom de omzet met 39 procent tot 316 miljoen dollar.

Vorig jaar leed Symantec in de overeenkomstige periode nog een verlies van 21,2 miljoen dollar. Het winstbedrag over het afgelopen kwartaal stemt overeen met 36 dollarcent per aandeel. Financieel analisten hadden 32 dollarcent verwacht. Symantec maakt gewag van een sterke groei van de vraag. De verkoop van consumentenproducten steeg met 90 procent en die van beveiligingssoftware voor grote ondernemingen met 35 procent. Marktonderzoekers constateerden al eerder dat de beveiligingsbranche zich, mede onder invloed van ’11 september’, onttrekt aan de malaise in de IT-sector.

Topman John Thompson maakte gisteren ook drie acquisities bekend. Voor in totaal 355 miljoen dollar ontfermt Symantec zich over Recourse Technologies, Riptech en SecurityFocus. Recourse maakt software die indringers in netwerken detecteert. Riptech houdt zich bezig met in realtime beheerde beveiligingsdiensten. De derde aanwinst, SecurityFocus, levert producten waarmee bedrijven zwakke plekken in hun systemen kunnen vastleggen en vroegtijdig worden gewaarschuwd voor beveiligingsrisico’s.

Volgens Thompson kan Symantec met de overnames zijn marktaandeel uitbreiden en een nieuwe generatie beveiligingstechnologie ontwikkelen. Begin juli maakte het bedrijf ook al een overname bekend.

In het tweede kwartaal verwacht Symantec een omzet van 300 tot 310 miljoen dollar. Exclusief bijzondere lasten ligt een winst van 30 dollarcent per aandeel in het verschiet.