Symantec introduceert nieuwe beveiligingsapparatuur

  • Bron (c) 2005, VirusAlert

Leiden, 8 september 2005 – Symantec Corp. (NASDAQ SYMC) introduceert de Symantec Gateway Security 5600 Series, eenvoudig te beheren, multifunctionele netwerkbeveiligingsapparatuur die is ontworpen om proactief te beschermen tegen blended threats*. Dit derde-generatie beveiligingsplatform komt tegemoet aan alle betrouwbaarheids- en prestatie-eisen van middelgrote ondernemingen en bestaat uit drie modellen met schaalbare verwerkingscapaciteit, ingebouwde hardwareredundantie en geïntegreerde, optionele hoge beschikbaarheid en load balancing.

Symantec Gateway Security 5600 Series biedt zeven essentiële beveiligingsfunctionaliteiten voor maximale effectiviteit en minimale complexiteit van beheer. De oplossing biedt bescherming tegen zero-day netwerkaanvallen en integreert hiervoor anti-spam, antivirus, clientless SSL en IPSec VPN, full-inspection firewall, intrusion prevention en detection en content filtering-technieken, gebaseerd op zowel dynamische document review als URL-lijsten.

Client software overbodig
Symantec Gateway Security 5600 Series biedt een clientless VPN-verbinding gebaseerd op secure socket layer (SSL) communicatie. Doordat het niet nodig is client software te installeren op mobiele apparaten, dalen de kosten voor het implementeren en onderhouden van een veilige verbinding op afstand. Verder wordt klanten zowel SSL- als traditionele IPSec VPN-mogelijkheden geboden, waardoor ze SSL- en IPSec-sessies kunnen mixen binnen één licentie.

De producten bieden uitgebreide ondersteuning voor filteren op URL-gebaseerde lijsten met Symantec’s gepatenteerde Dynamic Document Review (DDR)-technologie. DDR voorkomt dat werknemers toegang hebben tot ongewenste content doordat IT-beheerders contextgevoelige woordrelaties kunnen definiëren.

Remote PC’s
Een groeiend probleem voor IT-beheerders is het garanderen van de beveiliging en integriteit van remote desktop-PC’s en systemen. Symantec Gateway Security 5600 Series biedt client compliance-functionaliteit waarmee klanten kunnen toezien op de beveiligingsstaat van remote systemen, die verbinding willen maken via IPSec of clientless SSL VPN. Voordat toegang wordt verleend aan een vertrouwd netwerk, worden de systemen van de gebruikers gescand om te bepalen of de juiste Symantec AntiVirus software is geïnstalleerd en de virusdefinities up-to-date zijn.

Symantec Gateway Security 5600 Series verlaagt de kosten voor configuratie en beheer door uitvoerig beheer van geïntegreerde gateway-beveiligingstechnologieën aan te bieden in één enkel beheersysteem. Klanten krijgen totaal zicht en volledige controle door gecentraliseerd beleidsbeheer, alerting, logging en grafische rapportering. Hierdoor kunnen ze efficiënt analyseren en reageren op aanvallen.

De oplossing is een uitbreiding van de multifunctionele lijn beveiligingsapparatuur van Symantec en biedt huidige klanten nieuwe beveiligingsfunctionaliteiten door Symantec Gateway Security v3.0 software te installeren op bestaande Symantec Gateway Security 5400 Series- en Symantec Clientless VPN Gateway 4400 Series-modellen. De software-upgrade is gratis beschikbaar voor klanten met actieve onderhoudscontracten.

Prestaties en schaalbaarheid
De nieuwe oplossing biedt goede prestaties en schaalbaarheid. Met het geïntegreerde state-sharing, hoge beschikbaarheid en load balancing kunnen clusters worden geconfigureerd voor netwerken van zowel kleine ondernemingen als grote campussen. Dit betekent betere beschikbaarheid tegen een lagere prijs. Afhankelijk van het model kan de verwerkingscapaciteit oplopen tot meer dan 3.0 Gbps. De apparatuur is flexibel en kan worden ingezet in bestaande netwerkomgevingen of als onderdeel van een multi-tier, multi-platform beveiliging.

Symantec Security Response
Symantec Gatewaty Security-klanten profiteren van Symantec Security Response. Ze ontvangen de nieuwste beveiligingsupdates en -informatie die beschikbaar is. Als onderdeel van Symantec Global Services and Support, bieden Symantec Security Response-experts organisaties en klanten bescherming tegen de nieuwste beveiligingsbedreigingen. Het Symantec Security Reponse-team bestaat uit intrusion experts, beveiligingsdeskundigen, virusjagers en techneuten en biedt klanten uitgebreide, wereldwijde, 24×7 beveiligingsexpertise.

Beschikbaarheid
Symantec Gateway Security 5600 Series wordt aangeboden in drie modellen (5620, 5640 en 5660). Door een flexibel licentiebeleid kunnen klanten de licenties en beveiligingsfunctionaliteiten krijgen die het best passen bij de organisatie. Organisaties die op zoek zijn naar een reseller of distributeur kunnen kijken op internet.