Symantec introduceert nieuwe versie Velociraptor.

  • Bron (c) 2002, VirusAlert

Symantec, businesspartner van VirusAlert en wereldwijd marktleider op het gebied van Internetbeveiliging, introduceert Symantec VelociRaptor 1.5, een nieuwe versie van de bestaande Firewall en VPN-appliance.

VelociRaptor is gericht op organisaties van elke grootte die behoefte hebben aan een gebruiksvriendelijke beveiligingsoplossing tegen een relatief lage prijs. De nieuwe versie ondersteunt ook Advanced Encryption Standard (AES) en beschikt over nieuwe proxy-functies om videoconferenties optimaal te beveiligen. VelociRaptor biedt een schaalbare oplossing en dankzij een geïntegrreerde high availability/load balancing functionaliteit blijft de downtime van het netwerk beperkt.

Symantec VelociRaptor 1.5 biedt bedrijven optimale beveiliging dankzij de geïntegreerde hybride beveiligingsarchitectuur van de Symantec Enterprise Firewall. VelociRaptor beschikt over nieuwe full application inspection proxy functies, onder andere voor het beveiligen van video conferencing en application sharing (H.323, RTSP). Door de geïntegreerde full-inspection scanning techniek van VelociRaptor worden gegevens op alle zeven niveaus van het OSI netwerkmodel gevalideerd; dit voorkomt ongeauthoriseerde toegang tot bedrijfsnetwerken en vertrouwelijke informatie. Symantec VelociRaptor beschikt over geavanceerde full-inspection engines en geautomatiseerde system hardening om allesomvattende bescherming te kunnen bieden tegen complexe Internetbedreigingen als Nimda en Code Red.

VelociRaptor is uitgerust met de proxy secured VPN-technologie van Symantec, inclusief de meest recente AES die high-level VPN beveiliging biedt met een snelheid die drie keer hoger ligt dan de conventionele 3DES-technologie. Met de op standaarden gebaseerde, site-to-site VPN kunnen bedrijfsnetwerken worden uitgebreid en biedt VelociRaptor veilige toegang op afstand tussen verschillende sites via LANs. De volledige VPN-optie biedt beveiligde remote-to-site tunnels voor telewerkers en gebruikers op afstand die beschikken over de Symantec Enterprise VPN client met geïntegreerde persoonlijke firewall.

Symantec VelociRaptor ondersteunt de meest veeleisende behoeften aan bandbreedte met ondersteuning voor wire-speed snelheden. Met de optionele geïntegreerde high availability en load-balancing (HA/LB) functie kunnen organisaties de capaciteit nog verhogen door het clusteren van appliances. Bij het clusteren van appliances controleert elke netwerknode voortdurend de andere netwerknodes. Mocht er een appliance uitvallen dan nemen de andere appliances in de cluster de taak van de uitgevallen appliance over zodat een onafgebroken beveiliging van het netwerk gegarandeerd is. De bandbreedte wordt hierbij verdeeld over de appliances binnen de cluster.

Symantec Enterprise Security
Symantec VelociRaptor is onderdeel van Symantec Enterprise Security die organisaties oplossingen op maat biedt ten behoeve van de informatiebeveiliging. Symantec biedt allesomvattende oplossingen voor gateways, servers en clients met firewall bescherming, virtual private networking (VPN), intrusion detection, vulnerability management en virusbescherming. Dankzij Symantec’s wereldwijde netwerk kunnen klanten profiteren van 24/24-uur bescherming tegen elke mogelijke bedreiging van het Internet.

Licentie-opzet en prijzen
Symantec biedt VeloiRaptor 1.5 aan in drie modellen voor verschillende netwerkgroottes en capaciteiten:
– VelociRaptor 1100 biedt bescherming aan maximaal 100 netwerknodes.
De adviesprijs exclusief BTW is EUR 5,138.
– VelociRaptor 1200 biedt bescherming aan maximaal 250 netwerknodes
De adviesprijs exclusief BTW is EUR 11,426.
– VelociRaptor 1300 biedt bescherming aan een onbeperkt aantal netwerknodes.
De adviesprijs exclusief BTW is EUR 17,143.