Symantec krijgt subsidie van Europese Commissie

  • Bron (c) 2008, VirusAlert

De Europese Commissie wil Symantec geld geven om te onderzoeken welke dreigingen zich de komende drie jaar op het internet zullen voordoen. Het “Worldwide Observatory of Malicious Behaviours and Attack Threats” (WOMBAT) project houdt zich bezig met zowel dreigingen voor internetgebruikers als de online economie. Het onderzoek wordt verricht vanuit het nieuwe onderzoekslaboratorium dat de beveiligingsgigant in het Franse technologiepark Sophia Antipolis heeft geopend.

Voor het WOMBAT project zet Symantec naast haar Global Intelligence Network ook nieuw sensor technologieën in. Het is de bedoeling dat straks real-time informatie over malware en hackaanvallen wordt verzameld en geanalyseerd. Aan de hand van deze gegevens kan men de problemen beter begrijpen en bijvoorbeeld waarschuwingssystemen ontwikkelen. Ook wordt alle kennis gedeeld met betrokken partijen zoals ISPs, CERTs en andere beveiligingsaanbieders.

Het WOMBAT project is alweer het derde onderzoeksproject sinds 2004 waar Symantec van de Europese Commissie geld voor krijgt. Eerder hield het zich bezig met onderzoek naar phishing en de beveiliging van Europese breedbandverbindingingen.