Symantec lanceert geintegreerde allesomvattende gateway security appliance

  • Bron (c) 2002, VirusAlert

Symantec, wereldwijd marktleider in Internetbeveiliging en business partner van VirusAlert, introduceert introduceert vandaag Symantec Gateway Security in Nederland. Deze security appliance combineert vijf essentiële beveiligingsfuncties en biedt zo allesomvattende bescherming tegen aanvallen op het netwerk.

Symantec Gateway Security is de eerste appliance die een Firewall, AntiVirus, Intrusion Detection, Content Filtering en Virtual Private Networking (VPN) verenigt. Het biedt bedrijven een kostenbesparende en doeltreffende bescherming tegen elke mogelijke Internetaanval waarmee zij vandaag de dag geconfronteerd worden.

De Symantec Gateway Security appliance geeft klanten een kant-en-klare, allesomvattende beveiligingsoplossing die netwerken beschermt tegen elke mogelijke bedreiging van het Internet, inclusief gecombineerde bedreigingen als Nimda en Code Red. De appliance is voldoende flexibel om te kunnen functioneren binnen bestaande netwerken en als onderdeel van een globaal multi-tier, multi-platform beveiligingsplan.

Symantec Gateway Security biedt netwerkbeveiliging op de Gateway tussen het Internet en het bedrijfsnetwerk of tussen individuele netwerksegmenten. Systeembeheerders kunnen met de management console alle vijf geïntegreerde beveiligingsfuncties zowel lokaal als op afstand beheren. Het is niet langer noodzakelijk om beveiligingsproducten van verschillende leveranciers uit te rollen en te beheren wat een aanzienlijke kostenbesparing kan opleveren.

“Het aankopen, installeren, configureren en beheren van diverse beveiligingsproducten van verschillende leveranciers is soms buitensporig tijdrovend en kostbaar,” stelt Charles Kolodgy, Research Manager Internet Security Software voor IDC. “Als je sleutelfuncties voor beveiliging kunt integreren in één pakket, hoeft het IT-personeel de producten van de verschillende leveranciers niet te bestuderen en zijn meerdere servicecontracten niet langer nodig.”

Belangrijkste kenmerken
Symantec Gateway Security is een geïntegreerde oplossing voor het beveiligen van netwerken en biedt allesomvattende bescherming met een combinatie van vijf essentiële beveiligingsfuncties :

· Firewall – De geïntegreerde Firewall-component is gebaseerd op de Symantec Enterprise Firewall 7.0. Deze hybride firewall biedt full inspection application proxy-technologie en geautomatiseerde system hardening om bedrijfsnetwerken te beschermen tegen gecombineerde Internetaanvallen als Nimda en Code Red.

· AntiVirus – Carrier Scan spoort virussen, wormen en Trojaanse paarden op en beschermt e-mail-, data- en Internetverkeer (SMTP, HTTP en FTP) op de Gateways van het netwerk.

· Intrusion Detection – De geïntegreerde Intrusion Detection technologie spoort aanvallen op in het doorgaande netwerkverkeer en houdt vijandige packets tegen. Bij aanvallen wordt de firewall automatisch ingelicht, zodat deze zonder tussenkomst van medewerkers de nodige acties kan ondernemen (IP black listing).

· Internet Content Filtering – De geïntegreerde Content Filtering van URL’s ontzegt de toegang tot websites die inhoudelijk niet passen bij het Internetgebruik van het bedrijf.

· Virtual Private Networking (VPN) – De geïntegreerde VPN-component is IPSec Compliant en gebaseerd op de Symantec Enterprise VPN 7.0. Dankzij een door de proxy beveiligde VPN-technologie biedt deze VPN systeembeheerders de mogelijkheid om het dataverkeer ook op applicatieniveau te controleren, en niet alleen op netwerkniveau. Dit voorkomt dat de VPN een zwak punt wordt in de beveiliging.

· Automatische updates – Dankzij de LiveUpdate-technologie van Symantec worden de meest recente AntiVirusdefinities en IDS Signatures automatisch van het Internet gehaald.

Prestaties en schaalbaarheid
De Symantec Gateway Security appliance ondersteunt de meeste voorkomende bandbreedtebehoeften met een standaard verwerkingscapaciteit van meer dan 50 breedbandconnecties (berekening gebaseerd op een xDSL-verbinding van 512Kbps per verbinding). Met de optionele, geïntegreerde high availability en load-balancing (HA/LB) functie kunnen gebruikers de capaciteit nog verhogen door het clusteren van maximaal acht appliances. Bij het clusteren van appliances controleert elke netwerknode voortdurend de andere netwerknodes. Mocht er een appliance uitvallen dan nemen de andere appliances in de cluster de taak van de uitgevallen appliance over zodat een onafgebroken beveiliging van het netwerk gegarandeerd is.

Symantec Security Response
Symantec Security Response zorgt ervoor dat klanten beschermd zijn met de laatste updates door proactief response te bieden die specifiek is afgestemd op de technologie van Symantec Gateway Security. Symantec Security Response bestaat uit vijf teams met experts op het gebied van Internetbeveiliging en biedt oplossingen, services en response-mogelijkheden voor klanten van Symantec over de hele wereld, 24 uur per dag, 7 dagen per week. De Europese vestiging van Symantec Security Response is gevestigd in Leiden, Nederland. Symantec Security Response verzamelt en analyseert de meest recente Internetbedreigingen, zoals virussen en wormen, vulnerabilities en zwakke punten van netwerken.

Symantec Enterprise Security
Symantec Gateway Security is onderdeel van Symantec Enterprise Security die organisaties oplossingen op maat biedt ten behoeve van de informatiebeveiliging. Symantec biedt allesomvattende oplossingen voor gateways, servers en clients met firewall bescherming, virtual private networking (VPN), intrusion detection, vulnerability management en virusbescherming. Dankzij Symantec’s wereldwijde netwerk kunnen klanten profiteren van 24/24-uur bescherming tegen elke mogelijke bedreiging van het Internet. Meer informatie is te vinden op Internet: http://enterprisesecurity.symantec.com.

Licentie-opzet
Symantec biedt Symantec Gateway Security aan in drie modellen voor verschillende netwerkgroottes en capaciteiten:

– Symantec Gateway Security 5110 biedt bescherming aan maximaal 50 netwerknodes met een maximum verwerkingscapaciteit tot 40 Mbps.
– Symantec Gateway Security 5200 biedt biedt bescherming aan maximaal 250 netwerknodes met een maximum verwerkingscapaciteit tot 80 Mbps.
– Symantec Gateway Security 5300 biedt bescherming aan een onbeperkt aantal netwerknodes en een maximum verwerkingscapaciteit tot 80 Mbps.

Beschikbaarheid en verkooppunten
Het product zal beschikbaar zijn in maart 2002. Organisaties die op zoek zijn naar een reseller of distributeur kunnen kijken op Internet: http://www.symantec.com/partners/partners_frames.html.

Symantec
Symantec, wereldwijd marktleider in Internetbeveiligingstechnologie, biedt bedrijven en consumenten een brede reeks software voor content- en netwerkbeveiliging. Symantec is op de zakelijke markt toonaangevend in virusbescherming, firewall en virtual private network (VPN), vulnerability management, intrusion detection, Internetcontent- en e-mailfiltering, remote management en security services. Op de consumentenmarkt is Symantec vooral bekend van producten die onder de naam Norton worden aangeboden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cupertino, Californië en het bedrijf heeft vestigingen in 38 landen. Het Europese hoofdkantoor, het Symantec Benelux kantoor, het Symantec AntiVirus Research Center (SARC) en de afdeling technical support zijn gevestigd in Leiden. Symantec is sinds 1989 op de beurs genoteerd. De aandelen worden verhandeld op het Nasdaq National Market System onder het symbool SYMC. Meer informatie over Symantec en haar producten is te vinden op de website: