Symantec (Norton) beste in internetbeveiliging volgens IDC.

  • Bron (c) 2002, VirusAlert

(persbericht)
Leiden, 4 juli 2002 – Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) maakte vandaag bekend dat een rapport van industrie-analist IDC Symantec op de eerste plaats zet in de rangschikking van leveranciers van Internetbeveiligingsoplossingen in West-Europa. Het IDC-rapport noemt Symantec, met een marktaandeel van 10 procent “onbetwist de nieuwe Europese kampioen van beveiligingssoftware”.

Symantec is ondermeer fabrikant van de Norton-software, en daarnaast business partner van VirusAlert.

Het rapport, getiteld “Western European Security Software Forecast and Analysis 2001 – 2006” (IDC #IS02J), analyseert de vijf belangrijkste markten op het gebied van Internetbeveiliging: Firewall/VPN, Secure Content Management, Intrusion Detection/Vulnerability Assessment, 3A Security Software en Encryptie Software. Op basis hiervan maakte IDC een rangschikking van ondernemingen die actief zijn in de verschillende sectoren.

Thomas Raschke, Program Manager bij het Europese Internet Security Center van IDC en auteur van het rapport, verklaart: “Symantec komt uit het onderzoek naar voren als dé specialist in Internetbeveiliging die oplossingen biedt waarmee alle aspecten van de risico-omgeving gedekt worden. De huidige gevaren in cyberspace zijn hybride en kwaadaardig van aard en vormen voor organisaties vanuit verschillende hoeken een bedreiging. Ondernemingen dienen daarom Internetbeveiliging op een holistische manier te benaderen en Internetbeveiligingsspecialisten dienen complexe en gecombineerde bedreigingen met flexibele en interoperationele oplossingen te lijf te gaan.”

Volgens het rapport laat Symantec’s omzet in West-Europa tijdens kalenderjaar 2001, in vergelijking met het jaar ervoor, een stijging zien van 22 procent. IDC meldt ook dat de markt zelf in West-Europa met 27,3 % is gegroeid, tot een bedrag van 1,6 miljard dollar en voorziet een verdere expansie van zo’n 17 % CAGR, zodat tegen 2006 een globale omzet van 4,5 miljard dollar kan verwacht worden.

“De markt zal blijven groeien naarmate ondernemingen meer toegang bieden tot meer gegevens aan werknemers, partners en klanten. Daardoor zal de vraag blijven stijgen naar beveiligingsoplossingen die centraal beheerd kunnen worden en die rekening houden met zowel technische als economische aspecten,” aldus het rapport.

Giuseppe Verrini, Symantec’s Vice-President, Sales, Marketing & Services voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika, in een reactie op het IDC-rapport: “Hieruit blijkt duidelijk dat Symantec effectieve en beheersbare oplossingen biedt voor ondernemingen van elke omvang, niet alleen in Europa maar overal ter wereld. Symantec is actief in drie van de vijf door IDC onderzochte sectoren en in twee van deze sectoren zijn we marktleider (Intrusion Detection & Vulnerability Assessment en Secure Content Management).”

Inzake Secure Content Management, het op één na grootste segment van de markt voor beveiligingssoftware, heeft Symantec als marktleider een marktaandeel én een groei van 21 %, aldus het rapport. Op het gebied van Intrusion Detection en Vulnerabilty Assessment, afgelopen jaar het snelst groeiende segment, is Symantec marktleider met een aandeel van 19 % en een groei van 41 %.

“Western European Security Software Forecast and Analysis, 2001 – 2006″ (IDC #IS02J) is één van IDC’s belangrijkste onderzoeksrapporten op het gebied van Internetbeveiliging. Het biedt een duidelijk beeld van de markt en vormt op dit ogenblik de meest uitgebreide bron van informatie over Internetbeveiliging in Europa.

Geinteresseerden kunnen het rapport bestellen bij IDC.com