Symantec rapporteert omzetgroei van 26 procent in eerste kwartaal

  • Bron (c) 2005, VirusAlert

Sterke prestaties in het zakelijke segment en een wereldwijde groei
Leiden/ Cupertino, CA, 29 juli 2005 – Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) maakt de resultaten bekend van het eerste kwartaal 2006, dat eindigde op 1 juli 2005. Symantec heeft een omzet behaald van US$ 700 miljoen, een stijging van 26 procent vergeleken met de US$ 557 miljoen in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

GAAP resultaten: De nettowinst in het eerste kwartaal bedraagt US$ 199 miljoen, vergeleken met US$ 117 miljoen in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Dit staat gelijk aan een winst van 27 dollarcent per aandeel. Een jaar eerder was dit nog 16 dollarcent per aandeel.

Non-GAAP resultaten: De non-GAAP nettowinst bedraagt US$ 199 miljoen, vergeleken met US$ 128 miljoen in het eerste kwartaal een jaar eerder. De non-GAAP winst per aandeel bedraagt 27 dollarcent,
50 procent meer dan de 18 dollarcent een jaar eerder.
De financiële resultaten van Symantec zijn exclusief de operationele resultaten van VERITAS, aangezien de fusie van Symantec en VERITAS op 2 juli 2005 is afgerond, na de afsluiting van het kwartaal van Symantec.

VERITAS resultaten
VERITAS heeft als zelfstandige onderneming in het afgelopen kwartaal een omzet behaald van US$ 529 miljoen, een jaarlijkse stijging van 9 procent. De non-GAAP bedrijfs- en verkoopkosten bedroegen US$ 407 miljoen, ofwel 77 procent van de omzet. De non-GAAP kosten zijn exclusief acquisitiegerelateerde afschrijvingen van immateriële kosten en uitgestelde aandelencompensatie, acquisitiegerelateerde uitgaven en gerelateerde voordelen voor inkomstenbelasting.

Over Symantec
Symantec is wereldwijd leider in oplossingen die de beveiliging, beschikbaarheid en integriteit van informatie waarborgen voor organisaties en particulieren. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cupertino, Californië, en het bedrijf heeft vestigingen in meer dan 40 landen. Meer informatie is te vinden op de website: www.symantec.nl