Symantec verstevigt posititie grootste securitysoftware leverancier.

  • Bron (c) 2002, VirusAlert

Symantec Corp., business partner van VirusAlert, maakt vandaag bekend dat een rapport van industrieanalist Gartner Dataquest Symantec’s positie als marktleider op het gebied van beveiligingssoftware bevestigt. Het rapport toont aan dat het marktaandeel van Symantec in de beveiligingsindustrie wereldwijd is toegenomen van 14,7 procent in 2000 tot 21 procent in 2001. Symantec staat hiermee bovenaan de lijst van de top 21 leveranciers van beveiligingssoftware ter wereld. De groei van het marktaandeel van Symantec wordt onderstreept door een voorsprong van 7 procent ten opzichte van het bedrijf op de tweede plaats in 2001, in 2000 was dit verschil nog 1 procent.

Volgens het rapport van Gartner Dataquest, getiteld “Marktaandeel Beveiligingssoftware 2001”, blijft Symantec aanvoerder van de antivirus markt, het grootste segment van de beveiligingssoftware-industrie, met een marktaandeel van 50 procent in de gecombineerde markt voor bedrijven en consumenten, ruim tweemaal dat van de dichtsbijzijnde concurrent. Het rapport toont eveneens dat Symantec met 167 procent het hoogste groeicijfer heeft op het gebied van intrusion detection, wereldwijd het snelst groeiende segment van de beveiligingssoftware-industrie.

“Symantec blijft haar positie als wereldwijd marktleider in de beveiligingssoftware-industrie verstevigen aangezien steeds meer bedrijven gebruik maken van onze geïntegreerde aanpak van internetbeveiliging voor de bescherming van hun netwerken,” zegt John Schwarz, President en Chief Operating Officer bij Symantec. “Gecombineerde bedreigingen zoals Bugbear onderstrepen de noodzaak van een holistische aanpak en beveiliging op alle niveaus van het netwerk. De integratie van verschillende beveiligingsoplossingen op het niveau van de gateway, server en de client en de combinatie van een open, op standaarden gebaseerde beveiligingsmanagementoplossing met geavanceerde functies voor alarmering zullen de positie van Symantec op de zakelijke markt voor Internetbeveiliging verder verstevigen.”

Volgens het rapport zorgde het jaarlijkse groeicijfer van Symantec van 34 procent voor een ruime verdrievoudiging van het groeicijfer van de hele beveiligingsindustrie, dat rond de 10 procent lag. Symantec’s groeicijfer van 36 procent in het antivirus-segment overtrof het algemene groeicijfer van 27 procent voor de wereldwijde antivirus markt.

Opgedeeld in regio’s, vermeldt het rapport een marktaandeel van Symantec van 22 procent in de Verenigde Staten, 34 procent in Canada, 20 procent in Japan, 16 procent in Europa en 17 procent in Azië. Daarnaast had Symantec met 40 procent het hoogste groeicijfer van alle beveiligingsbedrijven in Europa. In Azië had Symantec met 61 procent het op een na grootste groeicijfer.

Volgens Gartner Dataquest omvat beveiligingssoftware antivirus, encryptie, intrusion detection en andere beveiligingsprodukten zoals firewalls, oplossingen voor content beveiliging en toegangsmanagement.