Technologiebedrijven slaan handen ineen tegen groeiende dreiging van spyware

  • Bron (c) 2005, VirusAlert

Gorinchem, 8 september 2005 –Sophos, leverancier van antivirus en antispam software voor de zakelijk markt, heeft zich aangesloten bij de Anti-Spyware Coalitie (ASC). Deze alliantie van technologiebedrijven en publieke belangengroepen heeft als missie een consensus te creëren over wat valt onder de definitie van spyware. De groep stimuleert eveneens het debat rond spyware en andere potentieel ongewilde software.
Sophos sluit zich aan bij de coalitie, omdat bescherming tegen spyware een integraal kenmerk is van de antivirus software van Sophos. Dit product heeft recentelijk een 100% Checkmark certificaat ontvangen voor de kwaliteit van de spyware detectie. CRYPSYS Data Security is distributeur van Sophos in Nederland.
“Met de toetreding tot de ASC laat Sophos zijn toewijding zien om een bijdrage te leveren aan het formuleren van standaarden en methoden waarmee alle computergebruikers zichzelf kunnen beschermen tegen ongewilde en gevaarlijke software”, legt Marnix van Meer, Product & Marketing Director van CRYPSYS Data Security, de rol van Sophos in de coalitie uit. “De spyware experts van Sophos komen iedere maand weer 500 nieuwe gevallen van spyware tegen. De ASC helpt de online gemeenschap om zichzelf te beschermen tegen deze groeiende bedreiging.”
“We zijn zeer verheugd over het feit dat Sophos zich aansluit bij de Anti-Spyware Coalitie, zeker omdat het bedrijf zoveel expertise meebrengt”, zegt Ari Schwarz, Associate Director van het Centre for Democracy and Technology, die het werk van de ASC leidt. “De deelname aan de coalitie van wereldwijd opererende bedrijven zoals Sophos geeft aan dat de ASC een belangrijke centrale rol kan spelen in het bieden van industriebrede inspanningen tegen de dreiging van spyware.”
Meer informatie over de ASC en het voorkomen van spyware aanvallen, is te vinden door te klikken op de onderstaande link.