Toename virusbesmettingen

  • Bron (c) 2002, Planet Multimedia

De overlast van virussen op pc’s van Amerikaanse bedrijven nam toe met 13 procent, maar steeds minder bedrijven delen in de virusellende.

Dit bericht Wall Street Journal op grond van een bericht van onderzoeker ICSA Labs dat vanmorgen nog niet online stond. Dit bedrijf is een dochter van beveiligingsbedrijf TruSecure dat ook eigenaar is van de bekende lekkenmelder NTbugtraq.

Het gaat het hier om een enquete onder 300 Amerikaanse bedrijven met in totaal 660.000 computer in gebruik. Uit het onderzoek lopende van 1 januari 2000 tot 31 augustus 2001, blijkt dat er 1,2 miljoen keer een virus is gesignaleerd.

De onderzoekers noemen dit direct een ‘incident’, maar niet duidelijk is de aard van dat incident. Het zou gaan om een aamndelijks gemiddelde van 113 besmettingen per 1.000 computers. Dat is onwaarschijnlijk hoog.

In een vorige onderzoeksperiode ging het om 91 besmettingen. Wat uit de cijfers valt op te maken, is een toename met 13 procent.

Maar aan de andere kant vallen de uitkomsten wel mee: van de bedrijven heeft 72 procent geen hinder ondervonden van virusaanvallen, dat wil zeggen geen besmetting van meer dan 25 pc’s tegelijk. in het vorige onderzoek was dit percentage nog 49 procent.

Kortom, minder bedrijven hebben samen veel meer last van virusaanvallen.