Trend Micro introduceert antispam-services voor netwerken

  • Bron (c) 2005, VirusAlert

Trend Micro, Inc. leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten, introduceert Trend Micro Network Reputation Services. Dit portfolio van netwerkgebaseerde antispam-diensten is een aanvulling op het bestaande antispam-aanbod van Trend Micro. De service is het eerste resultaat van de overname van Kelkea, Inc., leverancier van IP-filter- en reputatieserviceoplossingen, in juni 2005.

Trend Micro Network Reputation Services blokkeren 40 tot 80 procent van de bekende verbindingen die IP-adressen misbruiken voor het verzenden van verdachte e-mails in een netwerk. Dat is mogelijk door Trend Micro Threat Prevention Network, dat het internet scant en reputaties aan IP-adressen toekent op basis van de vraag of ze wel of geen spam versturen. Deze informatie wordt opgeslagen in de uitgebreide reputatiedatabase die volgens het bedrijf de grootste in de markt is. Door proactieve bescherming op netwerkniveau kunnen klanten hun productiviteit verhogen, een continue stroom bedrijfsinformatie ondersteunen en tegelijkertijd de kosten voor bandbreedte en beheer in de hand houden.

“Trend Micro is er weer in geslaagd om de beloften van een overname om te zetten in een flexibele dienst die inspeelt op de behoeften van klanten”, zegt Eva Chen, CEO van Trend Micro. “Trend Micro Network Reputation Services bieden uitgebreide bescherming tegen bestaande en nieuwe bedreigingen. Door spam al bij het IP-adres te blokkeren, beschermt deze dienst klanten tegen zombieaanvallen en botnets. Beide varianten gebruiken spam-achtige technieken. De nieuwe service helpt klanten om bandbreedte en andere bedrijfsmiddelen ook daadwerkelijk in te zetten voor bedrijfskritische activiteiten.”
De diensten zijn een aanvulling op de bestaande Spam Prevention Solution (SPS) en andere antispam-content-filteroplossingen. Door spam bij de bron te blokkeren, hoeven traditionele messaging-beveiligingsoplossingen minder e-mail te filteren en neemt de potentiële kans dat ze het netwerk infiltreren, af.

Trend Micro Network Reputation Services omvatten:

• Trend Micro RBL+ Service: deze service beschikt over controlelijsten van verdachte IP-adressen uit vier databases – een open-relay-lijst, open proxy-lijst, een real-time black-hole-lijst en een dial-up user-lijst;

• Trend Micro Network Anti-Spam Service (NAS): deze geavanceerde service bestaat uit een dynamische lijst uit een speciale database die het dynamische gedrag van verdachte zombie-pc’s monitort.

Naast de antispam-mogelijkheden blijft Trend Micro de reputatieservices uitbreiden voor bescherming tegen phishing, pharming en ander netwerkgerelateerde bedreigingen.