Trend Micro snelste groeier van top-3 Secure Content Management- leveranciers

  • Bron (c) 2005, VirusAlert

Wereldwijde groei groter dan die van alle concurrenten samen
Trend Micro, leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten, is volgens IDC de snelste groeier in de top-3 van Secure Content Management-leveranciers. Dit blijkt uit het nieuwste IDC-onderzoeksrapport Worldwide Secure Content Management 2005 – 2009.

Volgens het onderzoek groeide de markt voor Secure Content Management in 2004 met 28 procent. In deze periode realiseerde Trend Micro een groei van 35,7 procent. Dit is niet alleen hoger dan het marktgemiddelde, maar overtreft zelfs de gezamenlijke groei van de twee belangrijkste concurrenten. De omzet die Trend Micro behaalde uit messaging-beveiliging inclusief antispam en content-filtering, komt ook in het rapport aan de orde. Deze groeide in 2004 met 45,3 procent. De markt voor Secure Content Management omvat volgens IDC antivirus, messaging-beveiliging en web-filtering.
“Trend Micro heeft altijd al een sterke positie in de markt voor Secure Content Management ingenomen”, zegt Brian Burke, Research Manager bij IDC. “Om succesvol te blijven, anticipeert het bedrijf snel op uitdagingen en de ontwikkeling van bedreigingen als spyware, phishing en spam. En dit levert bedrijven aanzienlijke financiële voordelen op. Gezien de prestaties van Trend Micro en zijn positieve momentum, verwachten we dat het bedrijf voortdurend innovatieve oplossingen zal blijven leveren, waarmee klanten zich op tijd kunnen beschermen tegen onverwachte bedreigingen.”
“Trend Micro neemt een prominente positie in het onderzoek van de gerenommeerde analistenorganisatie IDC in”, aldus Eva Chen, CEO van Trend Micro. “We blijven hoogwaardige producten en diensten ontwikkelen, waarmee onze klanten bedreigingen het hoofd kunnen bieden en die vóór kunnen blijven. Op die manier kunnen ze snel reageren op de ontwikkelingen in d e markt en op het gebied van technologie.”