Trojans verspreid via downloadmanager

  • Bron (c) 2008, VirusAlert

Hackers hebben via de gratis downloadmanager Flashget malware verspreid. Door enkele bestanden van het programma aan te passen, werden automatisch trojans gedownload en op het systeem van gebruikers geïnstalleerd.

De hackers hebben toegang weten te krijgen tot de server van Flashget, zo meldt Viruslist. Op de server hebben ze niet alleen enkele installatiebestanden van Flashget aangepast, maar ook trojans neergezet. De trojans werden door de aangepaste installatiebestanden automatisch en zonder medeweten van de gebruiker gedownload en geïnstalleerd.
Volgens Viruslist hebben de trojans van 29 februari tot en met 9 maart op de server van Flashget gestaan. Diverse gebruikers van Flashget maakten op het forum van de downloadmanager melding dat hun antivirusprogramma een geïnfecteerd programma had gevonden, maar de ontwikkelaars hebben tot op heden niet gereageerd. Wel zijn de installatiebestanden van Flashget op de server weer in originele staat teruggezet en is het lek in de server gedicht.