Valse virusmelding verspreidt zich snel op Facebook

  • Bron (c) 2010, VirusAlert

Panda Security heeft de massale verspreiding van een valse virusmelding gesignaleerd. Het gaat om een poging gebruikers te infecteren met valse antivirus programma’s.

De valse waarschuwing wordt verspreid via e-mail die gebruikers doorsturen of plaatsen op Facebook walls, waardoor de hoax verder wordt verspreid.

Het bericht is als volgt:
“ALERT >>>>> Has your facebook been running slow lately? Go to “Settings” and select “application settings”, change the dropdown box to “added to profile”. If you see one in there called “un named app” delete it… Its an internal spybot. Pass it on. about a minute ago….i checked and it was on mine.”

Er is geen link in de virusmelding, maar als gebruikers op het internet op zoek gaan naar informatie, stuiten ze op tal van websites met valse antivirus programma’s. Voor een voorbeeld, klik hier. Als op de links wordt geklikt, komt men terecht op het valse LivePcCare. Voor een voorbeeld, klik hier.

Panda Security adviseert gebruikers de valse virusmelding niet verder te verspreiden en er voor te zorgen dat computers voorzien zijn van de nieuwste beveiligingstechnieken.

U vindt deze hoax ook terug op de Hoax-lijst van VirusAlert.nl :
Facebook spybot – hoax

Wat is een hoax? Lees het op VirusAlert.nl