Virus verstuurt doodsbedreigingen vanaf pc

  • Bron (c) 2012, VirusAlert

Een virus dat in Japan rondgaat verstuurt vanaf besmette computers doodsbedreigingen, waardoor verschillenden mensen inmiddels zijn gearresteerd.

Eén van de door politie gearresteerde Japanners zat weken onschuldig in de cel. De malware plaatste op een overheidssite een dreigement dat iemand een massamoord in een populair winkelgebied zou plegen.

Op een internetforum werd een bericht geplaatst dat er een tempel zou worden opgeblazen, terwijl er ook verschillende dreigmails werden verstuurd.

In één van de berichten werd met een bomaanslag in een vliegtuig gedreigd, terwijl de andere e-mail voor een aanslag op een kleuterschool waarschuwde waar ook een kind van de keizerlijke familie naar toegaat.

Download
Symantec onderzocht de malware en stelt dat de auteur die inderdaad gebruikt kan hebben om vanaf besmette pc’s de dreigementen te versturen.

In totaal werden drie varianten van de dreiging ontdekt, die meer dan 20 computers wisten te infecteren. De malware verspreidde zich via onofficiële downloadsites. Het anti-virusbedrijf adviseert dan ook om niet van onbekende bronnen te downloaden.