VirusAlert bestaat 5 jaar; nieuwe functionaliteiten, nieuwe huisstijl en vernieuwde website gelanceerd.

  • Bron (c) 2005, VirusAlert

VirusAlert heeft vannacht haar nieuwe website gelanceerd.
Een eenvoudige navigatie en uitbreiding van het informatiepalet moet ervoor zorgen dat iedere internetgebruiker met een vraag over een e-mail- of web-dreiging bij VirusAlert het antwoord kan vinden.

Als enige website in de Benelux brengt VirusAlert dagelijks nieuwe virusbeschrijvingen uit, samen met de alert-mailings vormt de organisatie een belangrijke informatie-spot voor veel internetters. Deze vaste basis is verbreed; de themacampagne NepWaarschuwing.nl met een grote database van hoax-beschrijvingen (digitale kettingbrieven) is vanaf nu ondergebracht in de nieuwe portaal.

Een andere nieuwe functionaliteit is het informeren over kwetsbaarheden, phishing en spyware. De informatie hierover wordt weergeven via de website zodat een bezoeker weet voor wat voor gevaar of dreiging hij op zijn hoede moet zijn.

De meest actieve virussen worden weergeven in een top 5, VirusAlert baseert zich hierbij op statistieken vanuit haar zeer uitgebreide netwerk. Hier werken verschillende providers en fabrikanten aan mee. VirusAlert haar business partners zijn; Aladdin, CleanPort, Kaspersky, McAfee, Norman, PandaSoftware, Sophos & Symantec.

De vormgeving van de site is verticaal georiënteerd, de breedte wordt dan ook volledig gebruikt en is geoptimaliseerd voor een schermresolutie van 1024 * 768.
De nieuwe site is geoptimaliseerd voor zowel Opera, Firefox als Internet Explorer.

====| www.VirusAlert.nl |====
VirusAlert is een onafhankelijke Nederlandse organisatie die informatie van veiligheidsexperts en antivirusfabrikanten samenbrengt en kwalificeert. Door de merkonafhankelijkheid slaat VirusAlert een brug tussen de verschillende antiviruslaboratoria en kan zij deze gebundelde kennis zeer snel aan haar abonnees ter beschikking stellen.
Op dit gebied is de organisatie toonaangevend.

Nederlandstalig : www.virusalert.nl – www.virusalert.be
Engelstalig: www.virusalert.nl

VirusAlert heeft op dit moment ruim 125.000 abonnees