VirusAlert introduceert SMS dienst met betaling per SMS

  • Bron (c) 2005, VirusAlert

VirusAlert, de Nederlandse waarschuwingsdienst voor computer-virus uitbraken en algemene security informatie lanceert vandaag een nieuwe SMS dienst.
VirusAlert vervangt daarmee haar bestaande SMS dienst met een abonnementstructuur, met betaling per jaar op basis van een factuur, door een betalingsmechanisme per ontvangen bericht.

Oprichter D. Hengst van VirusAlert ligt toe; “Het abonnementsysteem is tamelijk arbeidsintensief, qua administratie en ook qua beheer. Onze doelgroep voor deze dienst, de systeembeheerders hebben vaak al een telefoon van de zaak, het via de SMS afrekenen van de berichten is dan ook ideaal.”

SMS berichten worden verstuurd als er een nieuw virus wordt ontdekt in de categorie medium (middel) of high (hoog) gelet op het ontvangstrisico.
Deze classificatie is gebonden aan de VirusAlert-schaal en gemiddeld duikt er 1 keer per maand een dergelijk virus op.
De kosten per bericht zijn 90 eurocent. Het maximaal aantal berichten per maand bedraagt 5. Aanmelden gaat eenvoudig; je stuurt een SMS bericht met daarin de tekst NU VIRUSALERT AAN naar 7111 en de dienst is actief.

Doelgroep
De SMS dienst is bedoeld voor ICT-beheerders die dagelijks te maken hebben met het beheer van security-software. De zogeheten Window-in-time van vooral nieuwe emailwormen is nog altijd groot. Dit is de periode dat een virusscanner een nieuw virus nog niet tegenhoudt, in die periode voorziet VirusAlert de gebruiker van informatie hoe dit virus preventief te weren zodat deze periode kan worden overbrugd.

VirusAlert Nederland kent op dit moment ruim 130.000 abonnee`s die dagelijks via de site en nieuwsbrieven op de hoogte blijven van de laatste security-dreigingen.