VirusAlert.nl: Crowt.a gebruikt innovatie wijze van verpakking.

  • Bron (c) 2005, VirusAlert

VirusAlert.nl waarschuwt voor een nieuwe mass-mailer internetworm die zich verspreidt via e-mail. Deze worm is in staat om zich op unieke te verpakken waardoor het een actueel nieuwsbericht lijkt.

De worm verspreidt zich vanaf een besmet systeem via e-mail. Daarbij gebruikt het de laatste headlines / nieuwsberichten van de CNN website om zich mee te vermommen.

Zo kan de onderwerpregel van vandaag (vrijdag 21-01-2005) zijn “Newly inaugurated Bush embarks on second term” met in het bericht een tekst die hiernaar verwijst, het bijlagebestand heeft bijvoorbeeld de naam “bush” en een ontvanger zal eerder geneigd zijn om het te openen. Na infectie installeert het een backdoor op het systeem, hiermee kan de virusschrijver toegang krijgen tot het systeem en tal van acties uitvoeren.

Antivirusfabrikant Sophos heeft gisteren de eerste exemplaren gezien, tot op heden heeft VirusAlert nog geen grote activiteit kunnen waarnemen. Wij achten de kans op verspreiding aan de hoge kant en vandaar de waardering “medium risk”. Op de VirusAlert-schaal scoort dit virus 28 punten, voornamelijk vanwege de innovatie wijze van vermomming.
Meer informatie vindt u op:

virusalert.nl: W32.Crowt.a@mm