Tegenwoordig is iedereen online en internet is dan ook niet meer weg te denken uit ons leven. Door gebruik te maken van het internet hebben we veel voordelen die we zonder internet niet hebben. Zo kunnen we tegenwoordig goedkoop onbeperkt met mensen in contact blijven, zijn we online voorzien van alle informatie die we nodig hebben en kunnen we gemakkelijk bankzaken regelen vanuit huis. Echter zorgt het internet er ook voor dat we kwetsbaar worden gemaakt. Een digitale aanval zien we namelijk niet aankomen, maar deze kunnen altijd plaatsvinden wanneer we online zijn.

Om je te beschermen tegen deze gevaren kun je gebruik maken van een virusscanner op de pc. Virusscanners zorgen ervoor dat schadelijke software geen kans krijgt om jouw apparaat binnen te dringen. Tegenwoordig zijn er echter veel verschillende programma’s beschikbaar voor virusscanners. Het is daarom lastig om te bepalen welke het beste is om jou te beschermen tegen digitale aanvallen. De meeste virusscanners bieden echter de mogelijkheid om gratis hun software uit te proberen voor een bepaalde tijd. Gedurende deze periode kun je bekijken of je de software prettig vindt werken en deze langer wilt behouden.

Virusscanner of Internet Security downloaden

Ben je op zoek naar software voor het beschermen van jouw computer? Je wilt natuurlijk niet alleen voor de goedkoopste kiezen, maar je wilt er zeker van zijn dat je de juiste software kiest die veilig is voor je computer. Er zijn een aantal programma’s die wij kunnen aanbevelen. Zo kunnen zij de onderstaande programma’s aanbevelen.

  • BullGuard – Je komt hier verschillende pakketten tegen, waardoor er altijd wel een geslaagd product tussen zit. Overigens zijn de pakketten van BullGuard gemakkelijk te downloaden en te gebruiken. BullGuard biedt ook een gratis pakket aan.
  • nl – Met de software van Bitdefender weet je zeker dat je veilig kunt internetten. Je kunt de software van Bitdefender gratis en vrijblijvend uitproberen.
  • AVG – Een van de bekendste virusscanners is AVG. AVG is software waarmee je alle zaken op het internet veilig kunt uitvoeren. Je hebt de keuze uit een gratis beperkt pakket van AVG of een betaald pakket met onbeperkte mogelijkheden.

Wanneer je gebruik maakt van virusscanners dan ben je echter nog steeds niet helemaal 100 procent beveiligd tegen alle gevaren op het internet. Het is altijd verstandig om je goed in te lezen over verschillende gevaren online. Op het internet is hier veel informatie over te vinden, maar je kunt ook een boek kopen over de gevaren. Een voorbeeld hiervan zijn de bekende pishing e-mails. Via deze techniek worden klanten bijvoorbeeld gelokt via een link in een betrouwbaar uitziende email naar een verkeerde website. Er zijn bepaalde technieken en tips om je tegen dit soort technieken te weren. Zo zijn er nog meer technieken die virusscanners helaas niet tegen kunnen gaan, maar waar je wel voor op de hoede kunt zijn.