Web 2.0 vormt bedreiging privacy

  • Bron (c) 2008, VirusAlert

Op het “legalfutures” computer congres in het Californische Stanford hebben veel beveiligingsexperts zich uitgesproken over de gevaren van het succes van Web 2.0.
Jennifer Granick, verantwoordelijk voor burgerrechten bij de Electronic Frontier Foundation heeft verklaard dat tegenwoordig bijna alle data wordt verzameld, gearchiveerd en uitgezocht. Hierdoor zijn er beduidend grotere risico’s ontstaan voor de privacy van individuen”.
“Het succes van Facebook en andere vergelijkbare diensten zoals Hyves zijn voorbeelden van het gemak waarmee tegenwoordig persoonlijke informatie wordt prijsgegeven”, volgens Jeffrey Rosen, Juraprofessor aan de George Washington Universiteit. Die openbaarmaking van de zoekbegrippen van 650.000 gebruikers van AOL omschrijft Rosen als “de grootst mogelijke inbreuk in de privésfeer, die ik me maar kan voorstellen.” De ontwikkeling van internationale wetten voor bescherming van de privacy wordt door culturele verschillen geremd. Een Fransman laat zich liever naakt zien dan dat hij openlijk privé informatie zal verstrekken. In de VS is dit precies omgekeerd”, aldus de jurist.