Wetenschap en webhoster bieden nieuw SPAM filter

  • Bron (c) 2006, VirusAlert

Dankzij een samenwerking met de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van de universiteit Humboldt in Berlijn, screent STRATO voor al zijn klanten binnenkomende e-mail berichten grondig met een zgh. ‘social-graph’ filter.

Daarbij leert het filtersysteem op basis van de correspondentie tussen gebruikers het onderscheid maken tussen gewenste en ongewenste e-mail.

Professor Tobias Scheffer van de Humboldt Universiteit van Berlijn vult aan: “We werken volop aan een persoonlijke aanpak waarbij we voor elke gebruiker andere filters aanwenden. Elke persoon is uniek en heeft andere emailgewoontes. Door het bestuderen van verzonden mails kunnen we ook nog veel verfijnen.”

De methode van STRATO bestaat uit verschillende stappen. Eerst evalueert de ServerSide Security van STRATO elke binnenkomende mail. Het systeem kijkt niet alleen naar individuele woorden, maar ook naar combinaties van woorden. Ook de header krijgt een nauwkeurige screening.

De filter houdt zich up to date door middel van een database van alle mogelijke spam-mails, virussen en phishing mails. Phishing e-mails, waarvan de inhoud sterk lijkt op bestaande mails en websites, vormen een sterke bedreiging omdat ze vaak bankgegevens en andere privé-gegevens opvragen en misbruiken. Daarom controleert de filter van STRATO ook specifiek alle URL’s. Virussen herkent het systeem op basis van specifieke verzendingspatronen.