Wifi netwerk verbeteren en beveiligen

Draadloos internet in huis is niet meer weg te denken. Gelukkig wordt dit altijd standaard gerealiseerd door de internet provider, wanneer je een abonnement afneemt. Zo’n basis draadloos internet setup is alleen niet optimaal voor een perfect netwerk. Door het vervangen, plaatsen en beter configureren van een aantal dingen kun je veel meer uit je wifi halen in huis. Hierdoor heb je echt overal bereik en werkt je wifi vele malen sneller. Niet alleen is een beter wifi signaal belangrijk, maar ook de beveiliging van al je apparaten die ermee verbonden zijn. 

Vervangen en verplaatsen van je hardware

Bij het afsluiten van een internet abonnement ontvang je standaard een wifi router met ingebouwd modem. Dit apparaat zorgt er voor dat je verbonden bent met de hele wereld via internet. Jammer genoeg kun je niet veel met de standaard router. Het is daarom goed om deze te vervangen voor een eigen, meer geavanceerde, wifi router. Wanneer je wilt starten met het bouwen van een goed netwerk kun je het beste uitwijken naar een merk die hierin gespecialiseerd is. De producten van Ubiquiti zijn erg populair en werken allemaal feilloos met elkaar samen. Dit is erg belangrijk bij het configureren van een goed draadloos netwerk. Na het aanschaffen van een nieuwe router kun je het standaard model vervangen van de internet provider. Per internet provider verschilt het hoe je dit het beste kunt doen. Wanneer je een groot huis hebt of je wilt zelfs de tuin voorzien van wifi is het plaatsen van access points aan te raden. Hiermee vergroot je je wifi bereik. Dit kun je dan ook weer het beste doen met hardware van hetzelfde merk.

Wachtwoord wijzigen en beveiligen

Veel mensen vergissen zich in de urgentie om wachtwoorden te wijzigen. Criminelen kunnen namelijk binnen een aantal klikken standaard wachtwoorden achterhalen. Bij het installeren van een wifi netwerk is het verstandig om een lang wachtwoord te nemen met meerdere hoofdletters en speciale tekens. Wanneer je gasten toegang wilt geven tot je wifi kun je het beste een gastennetwerk maken. Je gasten kunnen dan wel gebruikmaken van het internet, maar niet bij je persoonlijke bestanden en hardware.