WMF Exploit is ondergronds verkocht voor $4,000

  • Bron (c) 2006, VirusAlert

Virusjagers hebben het bewijs gevonden dat de WMF-exploit die midden december opdook door Russische groep hackers in het ondergrondse circuit is verkocht een bedrag van $4,000.

“De eerste verschijning van de WMF-exploit is via een spoor terug te herleiden naar midden december 2005. Twee weken voordat de anti-virusbedrijven de mysterieuze WMF bestanden ontdekten dat de bestanden kwaadaardige en uitvoerbare codes bevatten, zegt Alexander Gostev, senior virus analist at Kaspersky Lab. “Een belangrijk aspect van deze zaak is dat deze specifieke Windows kwetsbaarheid als eerste is geïdentificeerd door leden van de ondergrondse computerwereld,” Gostev said.

“In december, kon deze exploit worden gekocht door verschillende gespecialiseerde websites. Twee of drie groepen Russische hackers boden deze exploit aan voor 4000 dollar,” Gostev bevestigt daarmee dat er blijkbaar een lucratieve ondergrondse markt bestaat voor codes die de kwetsbaarheid van Windows kunnen uitbuiten.

Volgens Gostev, begrepen de rivaliserende hackers niet de exacte aard van deze kwetsbaarheid. Nadat een cyber-crimineel de code aankocht en een manier vond om het te implementeren in adware, spyware en aanvallen van Trojans werd deze kwetsbaarheid bekend.