Zafi.D-virus binnen 24 uur nog altijd op tweede plaats

  • Bron (c) 2004, VirusAlert

Sober.J nog steeds het meest actieve virus van 2004

note: VirusAlert.nl noemt dit virus Erkez.d

CleanPort het Nederlandse bedrijf voor managed email-filtering, meet op haar systemen sinds de ontdekking van het Zafi.D-virus een enorm volume van met Zafi.D besmette e-mails.

In absolute aantallen komt dit virus direct in de buurt van Sober.J, dat op dit moment het grootste virus is. De systemen van CleanPort geven een representatief beeld van het e-mailverkeer in de Benelux en Engeland, en zien de verspreiding van Zafi.D op Europees niveau toenemen.

Jeroen Oostendorp, CTO van CleanPort, verklaart: “Het e-mailbericht waarmee het Zafi.D-virus zichzelf doorstuurt, is meertalig. Hierdoor zullen ontvangers eerder geneigd zijn om de kerstgroet in de bijlage te openen.”

CleanPort filtert op internetniveau – buiten het bedrijfsnetwerk – meer 120 miljoen e-mails per maand van een honderdtal bedrijven. Zafi.D werd zonder update vooraf proactief gefilterd door CleanPorts in eigen beheer ontwikkelde scanner ProTAG. Hierdoor ondervonden klanten van CleanPort geen schadelijke effecten van deze uitbraak.

Over CleanPort
CleanPort Managed Email Security verzorgt de beveiliging van het e-mailverkeer voor een honderdtal bedrijven in de gezondheidszorg, de financiële en zakelijke dienstverlening en xSP’s. CleanPort levert op internetniveau, dus buiten het bedrijfsnetwerk, beveiliging tegen virussen en spam. Het systeem wordt 24/7 centraal beheerd en voortdurend geüpdatet. CleanPort completeert verschillende commerciële beveiligingsproducten met de in eigen beheer ontwikkelde ProTAG-scanner. Deze geavanceerde oplossing herkent en isoleert verdachte mail. CleanPort levert klanten op regelmatige basis gedetailleerde rapportages over onderschepte virussen en andere relevante gegevens. Het hoofdkantoor van CleanPort is gevestigd in Doetinchem, met vestigingen in Engeland, Duitsland en Israël. Voor meer informatie:
Voor meer informatie: CleanPort

Toevoeging door redactie VirusAlert.nl:
Actuele statistieken over Safi.D / Erkez.D vindt u ook bij:

Zeelandnet.nl

Pine.nl

Ikarus software