Zakelijke web-aansluiting meer en meer prive gebruikt.

  • Bron (c) 2002, VirusAlert

Eenderde van de tijd die de Nederlandse ICT’er doorbrengt op internet in de baas z’n tijd heeft helemaal niets met het werk te maken. Dat blijkt uit de ICT Barometer van Ernst & Young.

De onderzoekers melden dat privésurfen onder werktijd drastisch is toegenomen. Slechts 17 procent van de respondenten geeft aan uitsluitend voor zakelijke doeleinden gebruik te maken van internet op kantoor.

Bijna 40 procent van de ondervraagde managers en professionals bevindt zich meer dan vier uur per week op internet vanaf de werkplek. Dat is gemiddeld een half uur langer dan in februari van dit jaar nog werd gemeten. Bij de overheid/non-profitsector surfen medewerkers met 3,1 uur per week gemiddeld het minst.

De dienstverlening kent met gemiddeld 6,8 uur per week per werknemer de meest fanatieke internet-bezoekers. In de laatstgenoemde sector is het privégebruik van internet relatief het hoogst: maar liefst 36 procent van de totale surftijd van werknemers in de dienstverlening heeft helemaal niets met het werk te maken